Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op de veelgestelde vragen. Is het nog onduidelijk of heb je nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

1. Voor wie is Het Kruispunt?
Het Kruispunt is een gemeente waar iedereen welkom is en meetelt. Of je nu jong of oud bent, single of getrouwd.

2. Hoe laat begint de kerkdienst en hoe laat moet ik er zijn?
De ochtenddienst begint om 9.30 uur. De middagdienst om 16.30 uur. Soms wijken de aanvangstijden af, kijk voor de zekerheid even bij de kerktijden. Er is meestal plaats genoeg dus je kunt vlak voor aanvangstijd nog binnenkomen. De meeste mensen komen ongeveer 15 minuten voor aanvang binnen.

3. Waar zijn de kerkdiensten en hoe kom ik er?
De kerkdiensten worden gehouden in kerkgebouw ‘Het Kruispunt’, Van Nesstraat 2. Dit is het voormalig kerkgebouw van de Roomskatholieke kerk, ook wel bekend als Pius X kerk.

4. Kan ik mijn auto in de buurt kwijt?
Er zijn rondom de kerk voldoende parkeerplaatsen, waar je gratis kunt parkeren. Graag alleen in de parkeervakken parkeren, we willen graag overlast voor de buurt voorkomen.

5. Kan iemand me bij een eerste bezoek verder helpen?
Als je dat wilt, is dat uiteraard mogelijk. Geef je gegevens aan ons door. Dan neemt er iemand contact met je op die je uitnodigt en je opvangt tijdens je eerste bezoek.

6. Hoe lang duurt een kerkdienst?
Zowel de ochtend- als middagdienst duren tussen één à anderhalf uur (al zijn middagdiensten meestal iets korter). Na de ochtenddienst is er koffiedrinken. Je bent hierbij ook van harte welkom.

7. Welke kleding doe ik aan?
We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt. Kom daarom in de kleding die je normaal ook aan doet en waar jij je prettig in voelt.

8. Is er ook iets te doen voor mijn kinderen?
Tijdens de ochtend- en middagdienst is er oppas voor baby’s en peuters. Oudere kinderen kun je gewoon meenemen naar de dienst. `s Morgens is er kinderclub voor de leeftijd groep 1 t/m 3 of is er een kindmoment tijdens de dienst. `s Middags is er om de zondag kinderclub voor groep 4 t/m 6.

9. Waar kan ik mijn vragen stellen?
Bij de ingang staan (bijna) altijd twee mensen met een badge met ‘Welkom’. Zij willen je graag verder helpen. Je kunt ook gerust iemand aanschieten als je vragen hebt. Als je vragen hebt over de preek, dan kun je na de dienst de dominee opzoeken of een van de ouderlingen (rechtsvoor in de kerk).

10. Is er ook doordeweeks iets te doen bij Het Kruispunt?
Ja, er zijn allerlei activiteiten doordeweeks. Bijbelstudies, catechisaties, een zangkoor, etc. Daarnaast komen we door de week ook bij elkaar in  kleine wijkgroepen. Neem contact op  voor een wijkgroep bij jou in de buurt.

11. Organiseren jullie ook iets voor nieuwe mensen?
Er worden diverse cursussen gegeven. Voor degene die graag meer wil weten over het christelijk geloof of die zijn of haar geloof nog eens vanaf het begin wil doordenken en wil zoeken naar verdieping in zijn of haar geloofsleven. Kijk ook eens op alphacursus.info of pastorklaas.nl.

12. Kan ik het Avondmaal meevieren?
We vieren ongeveer 10 keer per jaar het avondmaal. Als je openbaar geloofsbelijdenis hebt gedaan en je in Jezus Christus als je redder gelooft, nodigen we je graag uit om het avondmaal met ons mee te vieren. Meld je dan even voor de dienst. Een schriftelijke aanbeveling van je eigen gemeente is niet nodig. Als je een regelmatige bezoeker bent, kun je een gesprek aanvragen met een ouderling van de kerkenraad, zodat je als vaste gast welkom bent het avondmaal mee te vieren zonder je telkens opnieuw te melden.

13. Wie is mijn ouderling of diaken?
Kijk voor de wijkindeling met de (nieuwe) amtsdragers op het intranet.