PAASChallenge 2021

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

Het spel start op de eerste locatie. Dat is J.W.C. Bloemstraat 44, Alphen aan den Rijn. Download hier het startdocument.

De paaschallenge staat open vanaf 19 maart tot en met Pasen.

Je kiest in het begin van het spel één van de vier karakters:
• Claudia: een powervrouw die haar tijd ver vooruit is.
• Juda: een man die leeft voor liefde.
• Jozef: een spirituele leider.
• Jozua: een echte vrijheidsstrijder.

Tijdens het spel volg je de verhaallijn van het door jou gekozen karakter. Scan altijd de kleur/het symbool van het karakter dat je bij de start hebt gekozen. Je mag als vrouw ook voor een mannelijk karakter kiezen en als man voor Claudia. Alle vier de karakters waren tijdgenoten van Jezus. Laat je daarna leiden door het verhaal.

Keuzes en scoreblad
In het spel maak je keuzes voor het door jou gekozen karakter. Deze keuzes resulteren in een score. Deze score vul je in op het scoreblad, zie download. Elk karakter heeft een eigen symbool om de score bij te houden.

Puzzels en doe-opdrachten
De PaasChallenge kent negen locaties. Op enkele locaties speel je een puzzel. Los deze puzzels op en geef je antwoord op je smartphone in het aangegeven vakje. Op andere locaties zijn er doe-opdrachten. Voer deze uit om zo het paasverhaal echt mee te maken.

#paaschallenge
Deel natuurlijk je foto’s van de paaschallenge op je eigen social media! Gebruik hiervoor de hashtag #paaschallenge.

Meenemen
Per deelnemer om mee te nemen:

  1. tien spijkers
  2. een hamer
  3. opgeladen smartphone met QR-scanner en 4G
  4. print van download per deelnemer

Een hamer per groepje volstaat overigens. Kinderen kunnen ook samen doen met een telefoon. Een bluetooth box kan handig zijn om de verstaanbaarheid te verbeteren.

Download de pdf van de adressen-routelijst, het scoreblad en een puzzel. Je kunt de pdf op je telefoon bekijken, maar het beste kun je het als print meenemen.

De route is open vanaf 19 maart tot en met Pasen. De route is ongeveer 5km. Je kunt ‘m dus lopen of fietsen.

Veel Paasvreugde!